A KOKAKER Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodásának segítése

a kedvezményezett neve: KOKAKER Szakipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Tárasaság
a projekt címe: A KOKAKER Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodásának segítése
a szerződött támogatás összege: 22.058.467 forint

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt megvalósítása során a pályázat keretében egy darab német gyártmányú Schwartmanns FLEX-CUT táblásító és csőelőkészítő gép beszerzését tervezzük. A gép automatikusan vágja az EFM-L lemezszabász gép munkájához szükséges táblákat, valamint elő tudja készíteni, egyengetni, lyukasztani, peremezni az egyenes csövek burkolatait. A gépbeszerzést a megnövekedett megrendelő igények, valamint a gyártástechnológia fejlesztésének szükségessége támasztja alá. A beruházás az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásában valósult meg. A támogatás intenzitása 70 százalék.

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. szeptember 30.
a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03414

Napelemes rendszer telepítése a KOKAKER Kft-nél

a kedvezményezett neve: KOKAKER Szakipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Tárasaság
a projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a KOKAKER Kft-nél
elszámolható összköltség: 2 970 000 Ft
visszatérítendő támogatás összege: 2 970 000 Ft
a támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A Kokaker Kft. 1992-ben alakult. A működési évek során fokozatosan áttértünk az épületgépészeti hőszigetelési és fémlemez burkolási tevékenységre, ami főleg a feldolgozó ipar, olajipar, gyógyszeripar területén jelentkező gyártási és szolgáltatási munkákat jelenti.
A 4220 Hajdúböszörmény Külső Dorogi utca 7. szám alatt található műhelyünk villamos energia költségeinek csökkentése és a fenntartható üzemeltetés érdekében napelemes rendszert telepítettünk ki. A fejlesztés által az éves villamosenergia igényünk 57,2%-át fedezni tudja a telepítésre került 54 db Suntech Maxim 275 Wp napelem és a visszatáplálást segítő 1 db SAJ Suntrio Plus 15 K 3 fázisú inverter segítségével. A rendszerünk névleges teljesítménye 14,85 kWp, mely éves energiatermelése 16 335 kWh. A felhasználási hely korábbi éves energiafelhasználása 28 560 kWh.

a projekt befejezési dátuma: 2021.09.30.
a projekt azonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2020-01766

SIKERESEN ZÁRULT A KOKAKER BT. KAPACITÁS FEJLESZTÉSI PROJEKTJE


A Kokaker Bt. 31,50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP-1.2.2-15-2015-00678 számú, „Lemezszabási és megmunkálási kapacitás bővítése a KOKAKER Bt-nél” című pályázatán. A több mint 63 millió forint összköltségű projekt során technológiai fejlesztést valósítottak meg a lemezszabászati és megmunkálási gyártó kapacitás terén.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt célja a meglévő szolgáltatási portfólió bővítése, ami gyártókapacitás mennyiségi és minőségi fejlesztése volt a piaci és ügyfél igényeknek megfelelően.

A 31,50 millió forintos, a projekt teljes költségvetésének 50%-át kitevő támogatás segítségével beszerzett hatékony géppark (MABI 4QS dobozgyártó gép, MABI 40 homlokvágó gép, MABI 4B homloklemez falcoló gép, Schwartmannss EFM-L 26.2 univerzális lemezszabász gép) a tevékenység volumenét magas szinten tartja, a legújabb technológiát képviselve színvonalas, esztétikusabb, magas minőségű termékek előállítására alkalmas.

A Kokaker Bt. hajdúböszörményi telephelyén megvalósuló beruházás a cég tevékenységének minőségi és mennyiségi fejlődését eredményezi.

A 2016. augusztus 31-én zárult beruházástól a Kokaker Bt. gazdasági eredményeinek további javulását, a technológiai színvonal emelkedését, a versenyképesség növekedését és a meglévő vevőkör bővülését várja.


További információ kérhető:
Kokaker Bt.
H-4220 Hajdúböszörmény, Külső Dorogi utca 7.
E-mail: kokaker@gmail.com


Széchenyi 2020